home

>

boxsprings

>

Onderhoud van een boxspring

Onderhoud van een boxspring

In dit artikel:

Onderhoud van een boxspring


leestijd: 2 min

Een boxspring is meer dan alleen een plek om te slapen, het is ook een investering in een goede nachtrust en gezondheid. Het is daarom belangrijk om je boxspring goed te onderhouden. Hier zijn een paar tips die kunnen helpen bij het onderhoud van je boxspring.

1. Draai je matras


Ten eerste is het belangrijk om je matras regelmatig om te draaien om kuilvorming te voorkomen. Dit is echter niet bij alle matrassen mogelijk, dus zorg ervoor dat je weet of jouw matras omgedraaid kan worden en op welke manier.

2. Zorg voor ventilatie


Ten tweede is goede ventilatie belangrijk voor het afvoeren van vocht dat je s nachts verliest. Zorg daarom voor voldoende ventilatie in de slaapkamer, bijvoorbeeld door ramen open te zetten of een ventilatiesysteem te gebruiken.

3. Gebruik een molton


Een molton is een goede manier om je matras te beschermen tegen vocht. Het absorbeert vocht zodat het niet in het matras terechtkomt en de levensduur van het matras wordt verlengd. Zorg ervoor dat je de molton regelmatig wast om het schoon te houden.

4. Hoe reinig je vlekken?


Als je vlekken hebt op je boxspring, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te reinigen. Probeer eerst droog te verwijderen voordat je reinigingsmiddelen gebruikt. Gebruik een borstel of een droge of vochtige doek om de vlekken voorzichtig weg te deppen.

Het onderhoud van je boxspring kan helpen om de levensduur te verlengen en een goede nachtrust te behouden. Zorg ervoor dat je regelmatig je matras draait, voor goede ventilatie zorgt, een molton gebruikt en vlekken zo snel mogelijk reinigt. Zo kan je jarenlang genieten van je comfortabele en gezonde boxspring.

facebook
pintrest

anderen bekeken ook

Kingsize bedden

De Nieuwe Grote Beer biedt kingsize bedden aan voor mensen die graag royaal slapen en veel ruimte willen hebben in bed.

leestijd: 2 min

Boxspring zonder hoofdbord

Bij De Nieuwe Grote Beer kan je kiezen uit een ruime collectie van boxsprings zonder hoofdbord.

leestijd: 3 min

Bed poten en boxspring poten

Of je nu op zoek bent naar slanke aluminium pootjes of houten vierkante blokpoten, De Nieuwe Grote Beer heeft voor elk wat wils.

leestijd: 2 min