home

>

boxsprings

>

Wat is een boxspring?

Wat is een boxspring?

In dit artikel:

Wat is een boxspring?


leestijd: 2 min

Een boxspring is een type slaapsysteem dat bestaat uit verschillende gestoffeerde onderdelen die samen een comfortabel en stijlvol bed vormen. Het belangrijkste voordeel van een boxspring is het hoge niveau van comfort dat het biedt.

Dit komt doordat een boxspring is opgebouwd uit meerdere lagen, elk met een specifieke functie om optimaal slaapcomfort te bieden.

De onderdelen van een boxspring zijn de boxspring zelf, het matras, een topdekmatras en een hoofd- en voetbord.

De boxspring is het onderste deel van het bed en bestaat uit een houten frame dat is bekleed met stof of leer. In de boxspring zitten veren of pocketveren verwerkt die voor extra ondersteuning en veerkracht zorgen. Het matras rust op de boxspring en kan verschillende soorten veren, schuim of latex bevatten om de juiste mate van ondersteuning en comfort te bieden.

Bovenop het matras kan een topdekmatras worden geplaatst voor extra comfort. Dit is meestal een dunne laag van schuim of latex die het ligoppervlak van het matras verzacht en voor extra demping zorgt. Het hoofd- en voetbord zijn gestoffeerde panelen die aan het hoofd- en voeteneinde van de boxspring zijn bevestigd. Ze geven het bed een luxe uitstraling en bieden een comfortabele rugleuning voor het lezen of tv-kijken in bed.

Een boxspring biedt niet alleen een hoog niveau van comfort, maar heeft ook een aantrekkelijk ontwerp. Door de gestoffeerde panelen en de verschillende lagen van het bed, heeft een boxspring al snel een luxe uitstraling. Het kan hierdoor een aantrekkelijke optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een bed dat past bij hun stijl en interieur. Het uiterlijk van een boxspring is vaak geïnspireerd op de bedden die je in hotels kunt vinden, wat bijdraagt aan het gevoel van luxe en comfort.

Naast het uiterlijk biedt een boxspring ook een ander ligcomfort dan een traditioneel ledikant. De verschillende lagen en veren bieden een meer verende en ondersteunende slaapervaring, wat kan resulteren in een betere nachtrust en minder rug- en nekpijn. Kortom, een boxspring is een comfortabel en stijlvol slaapsysteem dat kan bijdragen aan een goede nachtrust en een mooie slaapkamer.

facebook
pintrest

anderen bekeken ook

Kingsize bedden

De Nieuwe Grote Beer biedt kingsize bedden aan voor mensen die graag royaal slapen en veel ruimte willen hebben in bed.

leestijd: 2 min

Boxspring zonder hoofdbord

Bij De Nieuwe Grote Beer kan je kiezen uit een ruime collectie van boxsprings zonder hoofdbord.

leestijd: 3 min

Bed poten en boxspring poten

Of je nu op zoek bent naar slanke aluminium pootjes of houten vierkante blokpoten, De Nieuwe Grote Beer heeft voor elk wat wils.

leestijd: 2 min