home

>

boxsprings

>

Welke bedbodems heeft een boxspring?

Welke bedbodems heeft een boxspring?

In dit artikel:

Welke bedbodems heeft een boxspring?


leestijd: 3 min

Soorten bedbodems


Een boxspring is een type bed dat bestaat uit een bedbodem en een matras. De bedbodem van een boxspring is meestal voorzien van bonellvering of pocketvering, waardoor het lichaam geleidelijk wordt ondersteund tijdens het slapen. Bedbodems met bonellvering zijn gemaakt van spiraalveren die met elkaar zijn verbonden door middel van één staaldraad, terwijl bedbodems met pocketvering bestaan uit veren die allemaal apart verpakt zijn in zakjes. De bedbodems zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en sommige boxsprings hebben opbergruimte, waardoor ze handig zijn om de slaapkamer georganiseerd te houden.

Verschil tussen bonell- en pocketvering


Het belangrijkste verschil tussen bonellvering en pocketvering is dat de veren van een box met bonellvering gelijkmatig zijn verdeeld en dezelfde ondersteuning bieden aan het hele lichaam, terwijl de veren van een box met pocketvering individueel kunnen bewegen en zich kunnen aanpassen aan de contouren van het lichaam. Hierdoor biedt een box met pocketvering meer stabiliteit en drukverlichting dan een box met bonellvering.

Elektrisch verstelbare boxsprings


Sommige boxsprings kunnen elektrisch worden versteld, zodat het hoofd- en voeteneinde afzonderlijk van elkaar kunnen worden aangepast. Dit is handig voor mensen die graag rechtop zitten in bed om bijvoorbeeld te lezen of tv te kijken. Sommige boxsprings hebben ook een pullback systeem, waarbij de bedbodem automatisch verschuift wanneer het hoofdeinde omhoog wordt gezet, zodat je altijd dicht bij het nachtkastje blijft en je spullen binnen handbereik hebt.

Waarvoor dient een topdekmatras?


Een topdekmatras is een extra matras (laag) die op je gewone matras ligt en kan variëren van 5 tot 20 centimeter dik. Deze matras verbetert niet alleen het comfort van je boxspring, maar biedt ook andere voordelen. Zo kun je met een topdekmatras de stevigheid en zachtheid van je bed bepalen. Een koudschuim topdekmatras is bijvoorbeeld steviger dan een topdekmatras van latex of traagschuim.

Comfort


Daarnaast zorgt een topdekmatras voor een betere ondersteuning van je lichaam en vermindert het drukpunten, waardoor je comfortabeler slaapt. Bovendien kan een topdekmatras helpen bij een betere gewichtsverdeling. Bij tweepersoons elektrische boxsprings hebben de topmatrassen vaak een split, zodat beide kanten afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen.

Stevigheid


Een topdekmatras biedt de mogelijkheid om de stevigheid van je bed aan te passen aan je persoonlijke voorkeur. Er zijn verschillende soorten topdekmatrassen beschikbaar, elk met hun eigen stevigheidsniveau. Een topdekmatras van koudschuim is bijvoorbeeld over het algemeen wat steviger dan een topdekmatras van latex of traagschuim. Dit kan fijn zijn voor mensen die graag stevig willen liggen en extra ondersteuning nodig hebben. Aan de andere kant kan een zachter topdekmatras van bijvoorbeeld traagschuim juist meer comfort bieden voor mensen die graag wat dieper wegzakken in hun bed. Door het juiste topdekmatras te kiezen, kun je jouw slaapervaring optimaliseren en genieten van een goede nachtrust.

Hygiëne


Een topdekmatras zorgt ook voor meer hygiëne in je slaapkamer. Door het gebruik van een topdekmatras wordt je gewone matras minder snel vuil en verleng je de levensduur ervan. Daarnaast kun je de tijk van een topdekmatras makkelijker afritsen en laten reinigen bij de stomerij. Hierdoor blijft je bed niet alleen hygiënisch, maar ook fris en schoon.

facebook
pintrest

anderen bekeken ook

Kingsize bedden

De Nieuwe Grote Beer biedt kingsize bedden aan voor mensen die graag royaal slapen en veel ruimte willen hebben in bed.

leestijd: 2 min

Boxspring zonder hoofdbord

Bij De Nieuwe Grote Beer kan je kiezen uit een ruime collectie van boxsprings zonder hoofdbord.

leestijd: 3 min

Bed poten en boxspring poten

Of je nu op zoek bent naar slanke aluminium pootjes of houten vierkante blokpoten, De Nieuwe Grote Beer heeft voor elk wat wils.

leestijd: 2 min