home

>

matrassen

>

Breedte, lengt en dikte van jouw bed

Breedte, lengt en dikte van jouw bed

In dit artikel:

Breedte, lengt en dikte van jouw bed


leestijd: 2 min

Bij het zoeken naar een nieuw matras is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Dit is afhankelijk van de breedte, lengte en dikte van jouw bed. De standaardmaat van een 1-persoons matras is 90x200 cm, terwijl een 2-persoons matras van 180x200 cm het meest wordt verkocht. Twijfelaars vallen tussen deze twee in en hebben keuze uit verschillende maten, zoals 120x200 cm of 140x200 cm.

De lengte van het matras hangt af van je lichaamslengte en de lengte van je bed en bedbodem. Over het algemeen is een goed matras 20 cm langer dan jouw lengte. De meest voorkomende lengtemaat voor matrassen is 200 cm, maar er zijn ook matrassen in lengtes van 210 cm of 220 cm verkrijgbaar.

De dikte of hoogte van een matras is ook van belang voor het comfort en de ondersteuning tijdens het slapen. Een minimale dikte van 15 cm is nodig voor een goed matras, terwijl standaardmatrassen tussen de 17 en 20 cm dik zijn. Er zijn ook dikkere matrassen verkrijgbaar, zoals matrassen met een dikte van 22 cm, 23 cm, 24 cm en 25 cm.

Kortom, een matras dat bij jou past is essentieel voor een goede nachtrust en een energieke dag. Door te letten op de breedte, lengte en dikte van het matras, kun je ervoor zorgen dat het perfect past bij jouw bed en lichaam.

facebook
pintrest

anderen bekeken ook

Soorten

Er zijn verschillende soorten matrassen beschikbaar

leestijd: 4 min

Onderhoud

Het is belangrijk om je matras goed te onderhouden, zodat het langer meegaat en je gezondheid niet negatief beïnvloedt.

leestijd: 1 min

Levensduur

De levensduur van een matras hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het matras

leestijd: 1 min