home

>

topmatrassen

>

Voordelen

Voordelen

In dit artikel:

Voordelen


leestijd: 2 min

Een topdekmatras biedt vele voordelen ten opzichte van een gewone matras. Zo kan het je slaapcomfort verhogen door je lichaam nog meer ondersteuning en stevigheid te bieden. Dit kan vooral prettig zijn voor mensen met rug- of nekklachten.

Daarnaast zorgt een topdekmatras ook voor meer hygiëne, omdat het je onderliggende matras beschermt tegen vocht en vuil. Bovendien is de tijk van een topdekmatras vaak wasbaar, waardoor je deze gemakkelijk schoon kunt houden.

Een ander voordeel van een topmatras is dat het de stevigheid van je matras kan aanpassen. Als je huidige matras te hard aanvoelt, maar je het nog niet wilt vervangen, dan kan een zacht topmatras ervoor zorgen dat je voortaan zachter ligt op je boxspring. Voelt je matras juist te zacht aan en wil je het ligoppervlak verstevigen, dan biedt een wat hardere topmatras een goede uitkomst.

Daarnaast verlengt een topdekmatras de levensduur van je matras, doordat de meeste druk door de topmatras wordt opgevangen. Hierdoor slijt je onderliggende matras minder snel en kun je er langer van genieten.

Een topdekmatras kan er ook voor zorgen dat je bed een geheel wordt. Als je losse matrassen hebt, kan de naad tussen de twee matrassen als hinderlijk worden ervaren. Met een topmatras heb je hier geen last meer van en creëer je een strakke uitstraling.

Tot slot is het belangrijk om te beseffen dat een topdekmatras niet zal zorgen voor een betere ondersteuning op een oud en versleten matras. Als je topdekmatras schuift, kun je dit beperken door een molton, antislipmat of hoeslaken te gebruiken. Zo kun je optimaal genieten van de voordelen die een topdekmatras biedt.

Het vinden van de beste topmatras is voor iedereen verschillend. Iedere persoon heeft unieke wensen en behoeften. De keuze voor de juiste topmatras kan afhankelijk zijn van factoren zoals stevigheid, lichamelijke klachten en persoonlijke voorkeuren. Bij De Nieuwe Grote Beer bieden we een breed scala aan topmatrassen die aan deze verschillende behoeften kunnen voldoen. Of je nu op zoek bent naar een stevige koudschuim topper, een comfortabele latex topper, een ondersteunende traagschuim topper of een verkoelende gel topper, bij De Nieuwe Grote Beer kun je het beste topmatras vinden dat bij jou past.

Koudschuim topper: veerkrachtig, goede lichaamsondersteuning, ventilerend, uitstekende vochtregulatie, geen kuilvorming, lange levensduur, voelt medium zacht aan.

Latex topper: veerkrachtig, antiallergisch & antibacterieel, vormt zich naar je lichaam, vocht- en warmteregulatie, duurzaam, lange levensduur, voelt zacht aan.

Traagschuim topper: werkt drukverlagend, vormt zich naar je lichaam, optimale ondersteuning, doorbloeding blijft optimaal, voelt zacht aan, minder geschikt voor mensen die het snel warm hebben.

facebook
pintrest

anderen bekeken ook

Beste keuze voor boxspring topmatras

Als je op zoek bent naar het beste topmatras voor je boxspring, moet je rekening houden met verschillende factoren.

leestijd: 1 min

Levensduur

Een topmatras gaat minder lang mee dan een gewoon matras omdat het vooral bedoeld is als extra comfort laag.

leestijd: 1 min