home

>

faq

faq

Bij De Nieuwe Grote Beer begrijpen we dat het verhuizen van je bed een hele klus kan zijn. Daarom bieden we verschillende opties en hulp om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.
Als je ervoor kiest om je bed zelf te demonteren, hebben we een handig stappenplan opgesteld datje kunt volgen:
- Vouw de topper dubbel en pak deze in ter bescherming tijdens het vervoer
- Pak ook de twee matrassen in om ze te beschermen tijdens het vervoer
- Haal het bed ca. 10 cm van de muur af en til (met 2 personen) het hoofdbord uit de connectoren. Doe dit op dezelfde manier voor het voetbord. Verpak de onderdelen vervolgens voor vervoer
- Heb je een TV-lift? Haal de TV eruit door deze op te tillen en uit de connectoren te schuiven
- De pootjes kunnen indien gewenst ook gedemonteerd worden. Dit doe je door ze los te schroeven van de boxdelen. Nu is je bed klaar om te verhuizen.
Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze medewerkers klaar om je te helpen. Neem contact met ons op via ons contactformulier en vermeld je ordernummer, naam of een omschrijving van je bed of boxspring. Wij helpen je graag verder!

Het is heel normaal om te wennen aan een nieuw slaapsysteem, topmatras of matras. Het kan enige tijd duren voordat je volledig gewend bent aan de nieuwe situatie. In de eerste 4 weken is het daarom aan te raden om je lichaam de tijd te geven om zich aan te passen aan de nieuwe slaapomgeving. Het is belangrijk om te begrijpen dat je spieren en gewrichten moeten wennen aan de ondersteuning die het nieuwe matras biedt, en de materialen van het matras moeten zich ook aan jou aanpassen.
Het is mogelijk dat je in de eerste paar dagen een beetje ongemakkelijk slaapt. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat je lichaam zich nog niet heeft aangepast aan de nieuwe slaapsituatie, maar maak je geen zorgen, dit is volkomen normaal. Je kunt proberen je lichaam te helpen zich aan te passen door geleidelijk aan meer tijd door te brengen op het nieuwe matras. Als je bijvoorbeeld gewend bent om op je oude matras te slapen, kun je beginnen met een paar uur op het nieuwe matras te slapen en geleidelijk aan de tijd op het nieuwe matras opbouwen.
Het is ook belangrijk om op te merken dat het nieuwe matras enige tijd nodig heeft om zich aan te passen aan jouw lichaam en slaapgewoonten. Hierdoor kan het matras in de eerste paar dagenanders aanvoelen dan verwacht. Geef het matras de tijd om zich aan te passen aan jouw lichaam, slaapstijl en slaapgewoonten voordat je een oordeel velt over het comfort van het matras.
Als je na vier weken nog steeds problemen hebt met het matras, neem dan contact op met de leverancier. Zij kunnen je mogelijk helpen bij het vinden van een oplossing, bijvoorbeeld door een ander matras aan te bieden dat beter bij jouw slaapgewoonten past.

De hardheid van een matras wordt weergegeven op een label dat zich bevindt op de matraskern. Om dit label te vinden, moet je eerst de hoes van het matras verwijderen. Op het label staatduidelijk aangegeven of het matras als MEDIUM of FIRM geclassificeerd is.

Als je elektrisch verstelbare bedbodem niet goed werkt, zijn er een paar dingen die je kunt controleren voordat je verdere stappen onderneemt. Allereerst moet je ervoor zorgen dat alle snoeren en stekkers goed zijn aangesloten en dat er stroom op het stopcontact staat. Controleer ook of de batterijen in de afstandsbediening nog vol zijn, aangegeven door een brandend lampje.
Als dit niet helpt, kun je de noodfunctie één keer gebruiken om de bedbodem terug te brengen naar de vlakke stand. Hiervoor moet je aan de linkerkant van het bed gaan staan en onder het bed zoeken naar de motor. Op de motor zit een transparante knop, die je ingedrukt moet houden om de bedbodem terug te brengen naar de vlakke stand.

Als je een boxspring hebt, kan het voorkomen dat de topper of het matras verschuift tijdens het slapen. Dit kan verschillen per persoon en hangt onder andere af van je slaaphouding en hoeveel je beweegt in je slaap. Als jouw topper of matras te veel verschuift, is er gelukkig een oplossing: het gebruik van een antislip-matje.
Je kunt hiervoor terecht bij De Nieuwe Grote Beer. Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar om je te helpen en kunnen je voorzien van advies en informatie over de verschillende soortenantislip-matjes. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat jouw boxspring stabiel blijft tijdens het slapen en kun je genieten van een goede nachtrust zonder zorgen.

Een boxspring is een belangrijk en duur meubelstuk dat je jarenlang comfort en steun biedt tijdens je slaap. Het is dan ook essentieel om goed voor je boxspring te zorgen en deze regelmatig te onderhouden en reinigen om de levensduur te verlengen.
Om je boxspring in topconditie te houden, is het van belang om elk onderdeel regelmatig te controleren en te onderhouden. Zo kun je de levensduur van je boxspring tot wel 20 tot 25 jaar verlengen. Het is belangrijk om de matras en topdekmatras regelmatig om te draaien om ze langer intact te houden. De bekleding van je boxspring kan je fris houden door deze dagelijks te ventileren en wekelijks te stofzuigen. Bij een boxspring bekleed met leer is een wekelijkse afstofbeurt voldoende.
Het hoofd- en voetenbord van je boxspring moet je zo min mogelijk belasten om deze zo lang mogelijk intact te houden. Als je deze wilt reinigen, hangt dit af van het materiaal waarmee ze zijn bekleed. De bedbodem heeft in principe weinig onderhoud nodig, maar vlekken kan je verwijderen met een droge of vochtige doek. Bij een elektrisch verstelbare boxspring is het belangrijk om overbelasting te vermijden en de motor na elk gebruik even te laten afkoelen. Verstel het hoofd- of voeteneinde nooit als je erop zit of staat.
Naast het onderhouden van je boxspring, is het ook belangrijk om je matras goed te verzorgen. Een matras gaat gemiddeld 5 tot 10 jaar mee en de levensduur hangt af van het materiaal en het onderhoud. Een topdekmatras vermindert de druk op je matras en voorkomt dat vuil, vocht en huidschilfers in je matras terechtkomen. Een matrasbeschermer of molton vormt nog een extra beschermlaag. Door maandelijks je matras te stofzuigen en eventuele vlekken meteen te verwijderen, kan je de levensduur van je matras verlengen. Het regelmatig omdraaien van de matras voorkomt kuilvorming en zorgt ervoor dat je langer comfortabel ligt.
Verder is het belangrijk om je slaapkamermeubels goed te onderhouden. Houten meubels blijven langer mooi als je ze goed behandelt met passende reinigings- en onderhoudsproducten. Om de conditie van je meubels te behouden, is het van belang om ook rekening te houden met de luchtvochtigheid en temperatuur in je slaapkamer. Een luchtvochtigheid van rond de 55% is ideaal om krimpen of vervorming van houten meubels te voorkomen. Een hygrometer kan je helpen om de luchtvochtigheid in je slaapkamer te meten.

De Nieuwe Grote Beer raadt aan om de afneembare hoes of tijk van je matras en/of topper af en toe te laten reinigen bij een stomerij. Dit komt doordat de meeste wasmachines niet geschikt zijn voor het wassen van zo n grote hoes. Het is slim om dit eens in de zes maanden te doen, om schimmels en bacteriën te voorkomen. Op deze manier blijft je slaapomgeving schoon en fris, en slaap je beter en gezonder. Dus, als je merkt dat je matras of topper een beetje vies is geworden, aarzel dan niet om een stomerij te bezoeken!

Een molton is een beschermend laken dat je onder je hoeslaken plaatst om je matras en/of topper te beschermen tegen transpiratievocht. Dit voorkomt dat er te veel vocht in je matras en/of topper terechtkomt, wat de levensduur van je matras kan verkorten. Een molton kan ook helpen om bacteriën te verminderen, waardoor je matras langer schoon en hygiënisch blijft. Om ervoor te zorgen dat de molton zijn werk blijft doen, is het belangrijk om deze regelmatig te wassen.

Een gezonde nachtrust begint met een goed geventileerde slaapkamer. De temperatuur van je slaapkamer heeft invloed op de kwaliteit van je slaap en de ideale temperatuur varieert per persoon, maar ligt meestal tussen de 17°C en 21°C. Het is niet alleen belangrijk om de kamer zelf te ventileren, maar ook om je bed te laten luchten. Tijdens het slapen verlies je vocht en dit trekt in je matras en topper. Als je je bed overdag laat luchten, houd je het schoon en verleng je de levensduur van je matras en topper. Zet s ochtends je dekbed open en laat frisse lucht binnen door de ramen van je slaapkamer open te zetten. Zo creëer je een gezonde en frisse slaapomgeving.

Als bedrijf streven we ernaar om onze producten met de grootst mogelijke zorg te leveren. We begrijpen echter dat er bij de levering onverhoopt schade kan ontstaan aan jouw huis, interieur of aan de geleverde producten en bieden onze excuses hiervoor aan. Om jou te helpen in deze situatie, hebben we enkele stappen opgesteld die je kunt nemen.
Als eerste is het belangrijk om de schade direct te melden aan de monteurs. Zij zijn ter plaatse en kunnen het probleem snel voor je oplossen. Als de monteurs niet meer aanwezig zijn, kun je schade aan je huis of interieur tot uiterlijk 14 dagen na levering melden. Voor schade aan geleverde producten heb je tot uiterlijk 2 maanden na levering de tijd om deze te melden. Om de schade te melden, kun je ons contactformulier invullen. Het is belangrijk om een duidelijke omschrijving van de schade te geven, inclusief foto s zodat we je snel en efficiënt kunnen helpen. We begrijpen dat dit vervelend is en willen er alles aan doen om de situatie zo snel en soepel mogelijk op te lossen voor jou.

Als er iets mis is met de producten die je hebt ontvangen of er iets ontbreekt in je bestelling, dan kun je dit gemakkelijk aan ons doorgeven via het contactformulier. We vinden het vervelend dat er iets niet in orde is en willen je graag helpen om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Zorg er daarom voor dat je het ordernummer bij de hand hebt en noteer ook een duidelijke omschrijving van het probleem dat je hebt geconstateerd. Hierdoor kunnen wij snel en efficiënt reageren op jouw vraag en je voorzien van de best mogelijke oplossing. Als je al weet welk product je in de plaats zou willen ontvangen, geef dit dan ook door, inclusief de maat en het type. We zullen ons uiterste best doen om het probleem op te lossen en je te voorzien van een vervangend product dat aan je wensen voldoet.

Wanneer je net een nieuw slaapsysteem hebt aangeschaft, kan het zijn dat er afdrukken of ligplekken ontstaan in het matras of de topper. Dit is heel normaal en wordt contourvorming genoemd. Het matras of de topper past zich aan naar de vorm van jouw lichaam, waardoor het ligcomfort wordt verhoogd. Hiermee verliest het slaapsysteem geen ondersteuning of comfort.
Om het ligcomfort en de levensduur van je bed te waarborgen, is het belangrijk om de volgende onderhoudsadviezen op te volgen. Schud bij het verschonen van je bed de topper op en draai deze indien mogelijk zowel verticaal als horizontaal om. Gebruik altijd een molton in combinatie met een hoeslaken voor een optimale bescherming van je matras of topper. Ventileer dagelijks je slaapkamer om zoveel mogelijk vocht af te voeren en draai je matras minimaal vier keer per jaar om de levensduur van je matras te verlengen. Wanneer je een boxspring hebt met gestoffeerde matrassen die vast zitten aan het onderste deel van de boxspring, dien je eerst de matrassen los te ritsen en de matraskernen via de rits uit de hoes te halen om deze vervolgens omgekeerd terug in de hoes te doen.
Indien de afwijking groter is dan 2 cm, is het verstandig om contact op te nemen met de klantenservice. Dit kan via het contactformulier en vergeet niet om enkele foto s van je matras toe te voegen.
Het is dus belangrijk om goed voor je slaapsysteem te zorgen, zodat je hier zo lang mogelijk comfortabel op kunt slapen. Mocht je toch problemen ervaren, dan staan de slaapadviseurs voor je klaar om je te helpen.

Als je problemen ondervindt met het bedieningsmechanisme van je bed, zijn er verschillende zaken die je moet controleren voordat je de technische dienst belt. Begin met het controleren van alle snoeren en stekkers om ervoor te zorgen dat ze goed zijn aangesloten. Soms kan een stekker losraken als je bijvoorbeeld onder je bed stofzuigt. Controleer ook of er stroom op het stopcontact staat en of de batterijen in de afstandsbediening nog werken (als je een draadloze afstandsbediening hebt). Als er een stroomuitval is geweest, kun je de noodfunctie gebruiken om de bedbodem eenmalig in de vlakke stand te brengen. Nadat je dit hebt gedaan, dien je de batterijen op het motorblok te vervangen voor nieuwe exemplaren. Mogelijk moet je jouw afstandsbediening opnieuw configureren, dus raadpleeg hiervoor de handleiding van de verschillende afstandsbedieningen. Door deze stappen te volgen, kun je vaak zelf het probleem oplossen zonder de hulp van een technicus.

Als je een krakend geluid hoort uit je bed, zijn er verschillende zaken die je kunt controleren voordat je het probleem aanpakt. Begin met het proberen te achterhalen wat het kraken veroorzaakt. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat de poten niet goed zijn gemonteerd of niet goed zijn aangedraaid. Controleer dit dus eerst en gebruik eventueel extra vilt onder de poten als je een harde vloer hebt. Bij elektrisch verstelbare bedden kan het zijn dat de bewegende delen wat geluid maken door bijvoorbeeld luchtvochtigheid of temperatuur. Om dit op te lossen, kun je de scharnieren in de bewegende delen inspuiten met een siliconenspray. Dit smeermiddel zorgt ervoor dat de scharnieren soepeler bewegen en het geluid verminderd wordt. Door deze stappen te volgen, kun je het krakende geluid uit je bed verminderen of zelfs helemaal oplossen.

Wanneer je een topmatras gebruikt, kan het in het begin iets kleiner zijn dan de juiste maat. Dit komt doordat het topmatras tijd nodig heeft om uit te zetten en de juiste maat aan te nemen. Na een paar weken gebruik zou de topper de juiste maat moeten hebben bereikt. Om dit proces te ondersteunen, is het belangrijk om de topper regelmatig op te schudden. Dit kan je doen door de topper in zijn geheel stevig vast te pakken en niet alleen de tijk (hoes). Door de topper op te schudden, wordt het materiaal gelijkmatig verdeeld en kan het uitrekken. Hierdoor zal het topmatras sneller de juiste maat aannemen. Het is dus belangrijk om geduldig te zijn en de topper de tijd te geven om zich aan te passen. Door regelmatig opschudden kan je het proces echter versnellen en zo sneller genieten van een comfortabel en goed passend topmatras.

Wanneer je een nieuwe boxspring, matras en/of topper aanschaft, kan het voorkomen dat deze tijdelijk een specifieke geur afgeeft. Dit is heel normaal en komt doordat het materiaal nieuw is. De geur kan bijvoorbeeld afkomstig zijn van latex, hout, stof of verlijming. Het is belangrijk om te weten dat deze geur na een paar dagen goed luchten vanzelf verdwijnt. Om de geur te verminderen, is het daarom aan te raden om de ruimte goed te ventileren door bijvoorbeeld een raam open te zetten. Mocht de geur na enkele dagen nog steeds aanwezig zijn, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder en kunnen advies geven over hoe je de geur verder kunt verminderen. Het is echter belangrijk om te weten dat de geur volkomen onschadelijk is voor de gezondheid en dat het materiaal volledig veilig is om te gebruiken. Geef het dus even de tijd en geniet daarna van je comfortabele en geurloze boxspring, matras en/of topper.

Het kan voorkomen dat je topper of matras gedurende de nacht verschuift, dit is echter afhankelijk van je slaaphouding en hoeveel je beweegt in je slaap. Als je merkt dat je topper of matras teveel verschuift en dit hinderlijk is voor je slaapcomfort, dan is het aan te raden om gebruik te maken van antislip-matjes. Dit zijn handige hulpmiddelen die ervoor zorgen dat je topper of matras op zijn plek blijft liggen. Bij De Nieuwe Grote Beer hebben we een breed assortiment aan antislip-matjes en onze slaapadviseurs kunnen je helpen bij het vinden van het juiste matje voor jouw situatie. Of je nu een boxspring hebt of een ander type bed, er is altijd een antislip-oplossing die bij jou past. Je kunt hiervoor terecht in onze winkel of je kunt contact opnemen. Zo zorgen we er samen voor dat jij heerlijk en ongestoord kunt slapen, zonder dat je topper of matras verschuift tijdens de nacht.

Als je het bezorgadres van je bestelling wilt wijzigen, is dit in overleg met ons mogelijk. Let er wel op dat dit kan leiden tot het plannen van een nieuwe leverdatum, aangezien onze planning is gebaseerd op postcodegebieden. Dit geldt niet voor bestellingen van bedtextiel.
Om het bezorgadres te wijzigen, kun je het beste het contactformulier gebruiken en kiezen voor het onderwerp Overig . Vermeld in je bericht het oude en nieuwe adres. We sturen je een bevestiging zodra het adres is gewijzigd. Je kunt ook bellen naar ons telefoonnummer 0460/94.01.75 op maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.30 uur om de wijziging door te geven.

Vanaf 1 januari 2021 is het verplicht om een milieubijdrage te betalen bij de aankoop van een nieuwe matras of topper. De milieubijdrage is al inbegrepen in de aankoopprijs van je nieuwe matras of topper en wordt gebruikt voor de verwerking van oude matrassen. Dit zorgt ervoor dat je jouw oude matras of topper gratis kunt inleveren bij het recyclagepark. De vastgestelde milieubijdrage, inclusief BTW, is per matras en/of topper verschillend en bedraagt:
- €8,50 voor matrassen en toppers van 120 cm of kleiner, en
- €17,00 voor matrassen en toppers groter dan 120 cm.
Alle prijzen op de website en in de winkels zijn in EURO inclusief de milieubijdrage, dus je hoeft niets extra s te betalen voor de milieubijdrage.